2019-10-14
依家食點心已經唔會再有時間限制,我比較鍾意晚飯時段黎,人流無咁多,坐得舒服d,食落都會好味d...今次選擇左係西洋菜街既喜惶,以“牛”系列為主既點心專門店~原來晚市都要等位,咁就知有幾咁吸引!同老公total 叫左7個點心,每款都好滿意~茶位4蚊位,點心價錢亦都合理,而且keep單,30日內再食,下就仲有9折!乾蒸牛肉燒賣~牛肉好有山竹牛肉既口感,外層用燒賣皮包住,頂部舖滿蟹籽,牛味濃,係我暫時食過最夠料既牛肉燒賣!免治牛肉腸~1碟有6件,腸粉皮夠滑,再包住足料既牛肉,既傳統亦好味道,只係個皮厚左少少!粟米煎牛餅~上碟香噴噴,外皮薄而脆,煎到金黃色,亦都好香口,大小朋友都岩食既竹炭熔岩奶皇包~熱辣辣既,呢款包就好似佢個名咁,奶皇係熔岩流心狀態,係級好味,亦不會過甜,大力推薦!鮮肉灌湯小籠包~小籠包最重要就係汁夠多,呢度做到皮薄肉鮮甜,值得一試既~鳳尾蝦香辣鹹水角~鹹水角好有驚喜,好多茶樓既料愈黎愈炒,好似空氣咁!但呢度唔會,料夠多,個皮炸到脆卜卜,再加埋鳳尾蝦,睇~得又食得!醬皇金錢肚~以白蘿蔔配上金錢肚,蘿蔔鮮甜,而金錢肚每啖都入晒味,即刻想配返配白飯!可惜本來想試黃金牛肉芝士包,但
可惜本來想試黃金牛肉芝士包,但老細話岩岩今日開始無賣唔知幾時先再有機會