2018-09-12
喺銅鑼灣利園商場呢邊行左陣覺得肚餓, 就過左對面開平道1號呢棟Cubus, 友人想食肉, 就揀左8樓呢間鐵板燒雪舟有多款午餐set 比你揀, 有平有貴睇你自己budget好cute 既筷子座😻😻南瓜蓉個午餐包左既南瓜蓉, 冷盤黎講算唔錯, 凍凍地甜甜地啱晒夏天食😋刺身友人點果個餐就有刺身兩款, 三文魚&油甘魚, 都係新鮮既, 預期之內👍呢個脆脆入面係洋蔥同埋南瓜粟米粒, 新鮮炸起好香口茶碗蒸茶碗蒸個蛋好香好滑, 不過就要小心唔好燙親咀🙈帶子&大蝦師傅終於開爐預熱個鐵板, 第一樣燒既係呢個帶子&大蝦, 喺你面前即煎即上即食, 感覺親切😂而且可以同師傅交流意見美國高級牛柳 - $318主角黎喇, 5成熟既牛柳, 師傅拎出黎果陣已經完全解凍, 所以燒既時候絕對係keep 到d 肉汁喺入面, 一口一粒, 配幾粒鹽黎食已經足夠👍澳洲和牛胸內膜 - $338友人點呢款胸內膜, 都係5成熟, 牛既香濃味道明顯比牛柳更濃更香牛味, 不過有d 人反而唔鍾意咁重味架嘛😂滑度都係胸內膜比較滑👍炒野菜食完咁多肉, 係時候食番d 菜中和下😂可能頭先燒完牛肉, 炒野菜都有d 牛肉味😂蒜蓉炒飯個炒飯師傅做得好有心思
有多款午餐set 比你揀, 有平有貴睇你自己budget
好cute 既筷子座😻😻
南瓜蓉
刺身
呢個脆脆入面係洋蔥同埋南瓜粟米粒, 新鮮炸起好香口
茶碗蒸個蛋好香好滑, 不過就要小心唔好燙親咀🙈
個炒飯師傅做得好有心思, 特登留番d 飯喺個板度壓平掃開, 就變左插喺飯頂果塊燒米餅👍👍飯香好濃而且脆口唔油膩🤤