2018-06-13 44 瀏覽
今日女朋友嚟大埔同我媽媽食飯 咁有孝心 咁我哋就一於去做牛 個朋友 即係食牛肉獸 咁岩見到呢一間係牛肉火鍋專門店咁就一啲去食啦呢一度係一碟一碟咁樣叫嘅 牛肉價格亦都幾大眾化 大概48蚊至到68蚊 視乎牛肉嘅部位而定 其中有一啲係每日限定嘅 因為來貨數量唔係好多 所以都要手快有手慢冇啦我地叫左以下幾款:胸口膀 係牛嘅胸口部位嘅筋膜 睇落好似肥膏咁樣 但係其實淥咗之後 油膩感好少而且咬口好煙韌 非常之好食 牛肉味都有番咁上下牛柳 口感好林 好滑幾有牛肉味 而且唔肥 幾好食封門柳 呢個係其中一樣每日限定嘅位 佢嘅牛肉味極之重 而且口感亦都好鮮嫩非常之正牛扑肉 相對清淡少少 但係勝在口感好滑都算好食滑尾龍 呢個係佢唯一一個預先醃製咗嘅部位 醃咗之後加埋蛋一齊食 非常滑金花趾 有少少似牛展 幾有咬口三花腱 同金花趾差唔多味道吊龍伴 另一道牛味重嘅菜式 而且唔算肥幾健康挽手腩 侯牛腩嘅部位 食落口感有啲煙韌 而且牛肉味唔算好濃

我地叫左以下幾款:

牛柳 口感好林 好滑幾有牛肉味 而且唔肥 幾好食