2023-11-06 221 瀏覽
到秋天(雖然體感仍然夏天)最適合打邊爐😚😚Vivian之前食過牛摩覺得d牛肉真係唔錯,今日想打邊爐就決定食多次😋😋Menu👉🏻👉🏻揀完套餐&湯底,然後用QR code落單&出去拎野食揀左特選美國牛肩胛餐(with湯底:港式特濃沙爹湯 & 博多美人骨膠原啫喱雞白湯)(Vivian表示個白湯好似自己一樣咁可愛)想講個沙爹湯底淥牛肉食超正,沙嗲湯味道唔會太哽/辣,好夠沙嗲香味,唔洗點豉油食都好入味,d牛肉唔係其他餐廳嗰啲普通肥牛,有好明顯嘅分別,牛肉唔鞋口,有牛香同嫩,有幾塊唔小心淥耐左但係都唔韌👍🏻👍🏻而個白湯唔知係咪Vivian認住佢有骨膠原,用黎淥野食真係有種黏滑既膠質感😍😍完左一輪瘋狂點牛肉,Vivian想食埋個飯結尾,想講好彩有點埋個飯,個肚8成飽,都仲覺得碗飯好惹味,佢上面d牛肉加醬送飯超正😋

Menu👉🏻👉🏻

揀完套餐&湯底,然後用QR code落單&出去拎野食

(Vivian表示個白湯好似自己一樣咁可愛)

2023-11-02
  • 港式特濃沙爹湯