2005-02-21 40 瀏覽
近日天寒地凍! 最好不過就係成班朋友一起打邊爐!好友話聽收音機讚呢到好食想試吓! 所以我地抱著平常心去試! 一行十一人,無大枱,只好分2張枱,開頭有點兒失望因為分開坐無咁開心嗎! 但怎知當食物一到, 即時對佢地令眼雙開, 先講牛肉, 自從上次食完輝哥的牛肉讚不絕口後, 可以好肯定咁講呢到重好食過佢, 因為放在前面的不是一碟普通的牛肉, 而是一碟新鮮又多雪花, 就像是一碟神戶牛肉般, 入口即溶. 好味到震呀!!! 佢地鋪頭叫呢個做"星級牛肉"~HK$158, 因為大家都比呢碟牛肉滿分, 所以我地2枱total叫咗4碟. 另外要讚的就係蝦丸及金姑牛肉餃, 好味又彈呀!我地重叫咗4斤加拿大象拔蚌~HK$580, 唔算平又唔算好貴啦, 因為好大隻而且好新鮮甜美.除了以上推介外, 最值得讚就係佢地2樓的員工, 2位中年女士, 招呼好服務快, 比起好多所謂的大酒樓的員工醒目好多!講真呢到坐得都幾迫, 環境亦不太好, 湯底普通, 但整體食物水準高, 而且牛肉及服務就真係一流!
近日天寒地凍! 最好不過就係成班朋友一起打邊爐!
好友話聽收音機讚呢到好食想試吓! 所以我地抱著平常心去試!

另外要讚的就係蝦丸及金姑牛肉餃, 好味又彈呀!