2021-10-28 882 瀏覽
小店細細地,但都坐到好多枱,所以會迫d,但有麵檔氣氛,疫情少遊客,所以好快排完隊入座,同時大多數食客都係熟客,大家都好快食完好快離座。我都遇左搭枱,但無諗住係角位張枱都要坐5個人,真係食唔到,大家手撞手,好彩有2位突然離座,最後4個人一枱,我都快快食完離座,免得阻住下一位,食到有少少壓力。上湯牛腩米粉 $60雖然碗仔細細,但份量都夠,牛腩有5-6件,入口鬆化夠腍,唔痴牙,牛味都重,可謂當日2pm 賣哂河粉,只好揀米粉,都吸到上湯同牛味,但個人覺得牛腩河夾d,上湯濃而不油,微咸鮮甜帶牛味,好飲過撈粗個碗湯。蠔油牛腩撈粗麵 $86牛腩都有5-6件,味道一樣咁好,但撈麵的湯太咸,反而上湯麵的湯更好飲且不咸,撈麵唔會好乾,加蠔油撈來食,初頭味道都幾好,但好快越食越咸,飲湯更加咸,最尾個d粗麵食落去,直頭咸到苦,已經慢慢撈少少蠔油,唔係一次過撈哂。最後太咸,用友人d上湯洗洗d菜先食,救反個味蕾。

上湯牛腩米粉 $60

蠔油牛腩撈粗麵 $86