2018-11-10 406 瀏覽
我幫襯咗呢間餐廳幾年,一直當佢係飯堂。今朝諗住去食個brunch,見到個餐牌轉咗,心知不妙。以前早餐menu好豐富(可參考其他食評),而家剩返4款,仲要冇side dish (多士、煎蛋等)。以前D食物都幾有越南風味,而家主要係車仔麵,明顯個廚換咗,冇哂越菜,何謂"越南米紙"????以前服務都幾好,侍應同D客有講有笑,而家個經理轉咗,連拎杯水都要客人自己去水吧拎。雖然冇收加一服務費,但係拎杯水咁簡單,都唔幫個客。d客人喺間餐廳四圍行,空間又唔係大,只會造成混亂。以前有侍應幫手點餐,而家要客人自己喺餐牌上面劃。我問個經理,早餐餐飲包唔包豆漿,一開頭話包,過一陣之後就行過嚟話唔包。點做經理,俾咗錯誤期望俾客人,對menu唔熟悉,好唔掂。以前餐具都係可再用嘅,而家全部只派即棄餐具(堂食一樣),包括筷子、匙羮、杯,連碗都係塑膠即棄。我明白洗碗工好難請,但係當政府同大集團都推廣走塑嘅時候,呢間餐廳竟然反其道而行。完全冇社會責任、環保意識,有學識同教養嘅消費者都應該以自己嘅行動作出抗議,唔好光顧呢類不理會可持續發展嘅餐廳。

以前服務都幾好,侍應同D客有講有笑,而家個經理轉咗,連拎杯水都要客人自己去水吧。雖然冇收加一服務費,但係拎杯水咁簡單,都唔幫個客。d客人喺間餐廳四圍行,空間又唔係大,只會造成混亂。
唔好光顧呢類不理會可持續發展嘅餐廳
2018-11-10
$29 (早餐)