2020-11-12 959 瀏覽
講得牛魔王必食 就姐係主打牛肉啦🥩牛既種類非常多 不同部位都有而且少見e.g. 牛駝峰、牛朴肉、匙柄、黃喉等等店舖好細心餐牌上會介紹各部位既簡介 亦有教你應該淥幾耐👍🏻-今次湯底揀左駌鴦麻辣牛骨湯🍲牛骨湯內有牛骨蘿蔔去熬🥕所以湯底好清甜😋蘿蔔煲到最尾食索哂d精華🤩正👍🏻麻辣湯方面唔算太辣 唔係好食得辣都算易入口亦好香少少麻🌶牛肉方面都叫左幾款🥩不過比較推薦係牛駝峰同埋牛頸脊😍兩款都好嫩滑 牛味亦較濃🤤 除咗牛肉仲有牛肉餃 手打牛丸蝦滑鴨血等都係值得一試👍🏻飲品我就叫左一杯616原漿手工啤🍻飲落係有d果香檸檬味 比較容易入口 好適合女性👍🏻😗另外仲試左佢地自家製既菊花桂圓露🍹唔會太甜岩哂打完邊爐清下熱氣😆另外除左打邊爐既野食 餐廳亦有d小食比你佐酒🍻我就叫左炸薯條、麻辣鴨舌同埋燒雞泡魚乾🐡 比較喜歡雞泡魚乾 燒到岩岩好🤤🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎人均消費💰: HKD $ 300Lamlam脷指數🤤: 7.5/10性價比⚖️: 7.5/10
講得牛魔王必食 就姐係主打牛肉啦🥩
牛既種類非常多 不同部位都有而且少見
e.g. 牛駝峰、牛朴肉、匙柄、黃喉等等
店舖好細心餐牌上會介紹各部位既簡介 亦有教你應該淥幾耐👍🏻
今次湯底揀左駌鴦麻辣牛骨湯🍲