2023-01-23
早前,跟兩位好姊妹在一個週末,租住荃灣汀蘭居兩日一夜 Staycation!我們搭酒店穿梭巴士到荃灣,十分方便!其中一個車站在荃灣如心廣場出面!我們便走到如心廣場找地方食晚飯,經過 <Green Common> 見到 Menu,大家都啱食!Menu設加一服務費 依上桌及進食次序新餐肉能量碗 $85比預期大份,好足料!藜麥、粟米、雞心豆、紅腰豆、羽衣甘藍、煎豆腐、煎新餐肉,配花生醬既清新美味,又不失健康元素!煙燻新豬肉炒椰菜花飯 $88可能是新產品的關係,發現附近幾枱都有 order,可見受歡迎程度!米飯的醣份高,相對,椰菜花醣份低,同時含有纖維, 配料有冬菇、腰果、菠蘿...幾惹味,是三款最濃味的一款!芝士焗素豬扒飯 $78吉列素豬扒外層入口酥脆,配料包括:甘筍、蘑菇、西蘭花 ...等, 茄汁及芝士很夾得來,芝士有拉絲效果!米飯混合紫米,纖維豐富更健康!
我們便走到如心廣場找地方食晚飯,經過 <Green Common> 見到 Menu,大家都啱食! Menu 設加一服務費
依上桌及進食次序 新餐肉能量碗 $85
比預期大份,好足料!
既清新美味,又不失健康元素!
米飯混合紫米,纖維豐富更健康!