2022-07-11
老友係自助餐食家,介紹呢度,起初聽,荃灣如心?有冇搞錯?荃灣有自助餐?充滿問號??咁啱老媽生日,就訂佢。當天12點05分到,嘩!排隊入場?好耐未試過,心諗,一定好嘢!係等入場時,見廚師預備緊食物,問帶位小姐,想入去睇睇,佢好鬼nice,話靜靜地,唔好打擾廚師,放我一個入去,但要快睇。入到去先知,原來做緊意大利主題,擺哂D意大利凍肉腸片,芝士出嚟,好多我唔識佢邊款,但有我最愛,Parma ham,salami,其他唔識,仲有2⃣️款三文魚,凍嘢有蝦,蟹,青口,硯,响螺,龍蝦仔。沙律有好多⋯⋯嘩!頂!開始流口水雖然人多,但幾個帶位小姐,非常熟練,幾分鐘已經坐低,肚子發出呼聲,即刻出動。沙律菜新鮮,爽,乾淨,D凍肉,凍海鮮,三文魚已經搞掂我。老媽凍野一般,攞左D壽司同凍蝦蟹,三文魚,花膠金華火腿雞湯, 再來個馬來西亞喇沙,配雲吞,魚片頭,半肥瘦叉燒,黑椒牛柳粒俾佢,食到佢唔停口😀😀我見佢中間仲有個印度廚師,攞咗佢啲薄餅配咖喱羊肉,正!老婆話個燒牛仲正!其實D意大利凍肉,三文,芝士,沙律已經令我半飽,加埋喇沙,燒三文魚頭⋯⋯個女已經開始食甜野,👀見有crème brûlée, brownie,頂,
咁啱老媽生日,就訂佢。
個女已經開始食甜野,👀見有crème brûlée, brownie,頂,仲有朱古力噴泉
坐吓,食吓,傾吓偈,唔覺好快已經2點幾,不得不讚啲服務,快及有禮貌,連D廚師👩🍳都好好態度,有個經理仲問食物,服務如何,估都估唔到,好多貴價餐廳都冇呢個服務水平👍👍。再講個餐廳,樓底好高,坐得好舒服,當日天氣又好啲,太陽曬到入嚟,雖然好多人,但冷氣夠凍,同埋
環境好舒服。
總括成個午餐,個個食到好開心,埋單時,長者2百幾,大人3百幾,抵食,下次要試晚餐。