2019-07-13
今個晚上要喺尖沙咀返學上堂 ,上堂之前就自己一個人食個飯填下肚。喺金馬倫道經過一間新開嘅冰室 ,叫龍門冰室, 見入面裝修十分新淨 ,就本著姑且一試嘅心態入去。店員有禮貌地給我安排座位, 第一步梗係睇下個餐牌, 雖然係小小嘅一間冰室 ,但係食物款式十分多, 簡直可以用花多眼亂嚟形容。最終我選擇咗我最喜愛嘅卡邦尼意粉 ,先唔講個意粉。 第一個奉上嘅就係粟米湯 ,其實對於呢啲餐湯本身冇咩要求 ,但係呢個粟米湯竟然出奇地濃耶,而且有好多粟米粒, 我飲到一滴不淨。接下來嘅就係厚多士 ,足足有成寸幾咁厚 ,而且仲有兩塊咁多 ,點住粟米湯嚟食,正。然之後到戲肉喇, 蜜糖雞翼卡邦尼豬扒燴意粉 ,又有雞翼又有豬扒啱曬我呢個食肉獸 。意想不到嘅係竟然有三隻雞翼咁多, 而且塊豬扒亦都好大塊。 卡邦尼意粉又點少得煙肉呢, 新鮮焗出嚟熱辣辣 ,意粉沾滿了白汁 ,yummy 。總括嚟講68蚊有咁多嘢食 ,係尖沙咀市中心嚟講實在係大件夾抵食,物超所值, 有機會下次再試下其他食品先。