2024-06-05 34 瀏覽
今日食既呢間係位於屯門既頂立, 淨係睇門面完全唔覺得係拉麵店, 非常之特別同有型格既店舖呢間店係開5點, 當日未到5點已經有幾個人排緊隊, 店入面既座位數應該只有8個, 所以要排隊我諗都真係有排得呢間店有自己既規矩, 店員好細心咁解說一次, 拉麵x咖啡呢個組合都係第一次聽, 新鮮又特別首先黎左既係咖啡, 店員都講明, 咖啡既款式只係得一款, 所以唔需要揀好香同好特別既咖啡, 店員介紹一口拉麵一口咖啡, 呢個口味同味道都真係第一次食到咁拉麵既軟硬度都冇得揀, 只係可以選不同既湯底, 估唔到味道係超乎想像地咁好味, 特別係個鯛白魚湯底, 超香既味道!!最後係甜品, 呢個係昭和硬布丁, 唔好以為叫硬布丁就會好硬, 其實只係「實」一點既口感, 味道濃而且更有口感, 愛了!!呢度咁有性格, 仲有埋會員制同賣tee, 都係一d有創意既設計, 值得支持

2024-05-26