2018-09-17 919 瀏覽
黑仔隊長呢期突然好食All Day Breakfast,連續2晚去唔地方食,都係賣晒,食個All Day Breakfast都真係甘難!? 今日同事行左去歌賦街搵食,間間門口都排晒長龍,食餐晏仔都甘難?鳴~~~~ 見到NOC呢間飲咖啡既地方都叫做有D野食,重點係有All Day Breakfast! 貴D都好想食,所以唔理甘多標左入去先。我地一行5人,又要坐低食埋份lunch,樓下既位置絕對唔岩我地坐,唯有上閣仔搵位,不過都係爆晒,要等左陣先有位............不過呢個閣樓既食客都好寧靜,我地都唔敢hehehaha大聲講野,呢到要自助式,同事落樓下買,佢唔知話無咩咖啡,我話是但啦,整杯latte就可以。平時既All Day Breakfast都係炒蛋、多士、腸仔、煙肉、薯菜加D菜,呢到既有少少唔同,多士換左舊麵包加pat牛油果醬,腸仔係貴D既白肉肥腸,仲有隻portabello大菇,咦? 唔見左D薯菜既?但多左舊圓形疑似薯餅既物體,即管試下咩黎~ 真係薯餅黎架喎,感覺有點似酥皮盒,外邊有少少脆,相比平時既薯蓉/薯餅,感覺新鮮好多,起碼一睇就知係自家製,至於要讚一讚個麵包,個麵包

平時既All Day Breakfast都係炒蛋、多士、腸仔、煙肉、薯菜加D菜,呢到既有少少唔同,多士換左舊麵包加pat牛油果醬,腸仔係貴D既白肉肥腸,仲有隻portabello大菇,咦? 唔見左D薯菜既?但多左舊圓形疑似薯餅既物體,即管試下咩黎~ 真係薯餅黎架喎,感覺有點似酥皮盒,外邊有少少脆,相比平時既薯蓉/薯餅,感覺新鮮好多,起碼一睇就知係自家製,至於要讚一讚個麵包,個麵包唔係大個,不過佢加左pat牛油果醬,感覺無多士甘油膩,同埋食埋煙肉、香腸呢D油膩野,牛油果醬可以balance番 (自我感覺良好一點
)。

至於其他同事,佢地叫Shakshuka with toast同Egg benedict,Egg benedict有少少失望,可能覺得同個麵包唔係好夾,始終都係夾muffin食,索番D蛋汁會正D,至於Shakshuka with toast,都唔錯,其實你當係「鑊仔蕃茄雜菜」,唔想食All Day Breakfast甘heavy,呢個係健康之選!

其實人地係飲咖啡的,甘我杯latte都唔錯既,奶打得夠滑,都幾rich,隊長食完又要趕住返去做野,都無時間細味,有機會會等weekend先黎嘆下其他咖啡~
20 分鐘 (堂食)
午餐