今日年初六, 晨早就去左大角咀拜年, 拜完年之後, 2個人就諗住係附近搵野食, 見到呢間有人排隊, 心諗應該唔差, 就試下啦!雖然鋪面細細, 坐位唔多, 但都坐得舒服, 排隊客有大部份是外賣! 我坐在門口廚房玻璃門前的高枱, 背著大街, 天氣涼涼, 感覺寫意。我被貼在玻璃上宣傳的中式漢堡(rice burger)包吸引, 有海南雞飯漢堡、北菇滑雞飯漢堡及窩蛋芝士肉漢堡。三樣都咁吸引,最後我揀左窩蛋芝士牛肉漢堡! 個burger好大件足料, 最搶鏡係原隻窩蛋係個burger 入面! 塊牛超厚身! 牛肉質地同口感滑, 不會好乾的那種, 混入芝士同飯一齊咬入口,哇! 正wor 窩蛋牛肉飯的新食法😁extra 係套餐的熱茶係我喜愛的Twinings Tea跟餐亦可選擇薯條、沙律或奄列, 由於新年食野唔想咁熱氣, 所以揀左沙律。 個沙律都好足料, 且用料新鮮有誠意有

窩蛋牛肉飯的新食法😁

extra 係套餐的熱茶係我喜愛的Twinings Tea