2022-07-19 120 瀏覽
#特色主題冰室 檸檬🍋冰室,一聽就知係以檸檬做主題嘅冰室,店內裝潢都用返黃色切合,令餐廳環境感覺好有生氣~  ✨特餐 真•鮑魚火腿絲撈一丁 配黑松露炒蛋及丹麥多士 $𝟓𝟖 第一次食有鮑魚嘅撈丁,個配搭又幾夾🤣 撈丁麻油味偏重,適合麻油愛好者。黑松露炒蛋好香松露味,但略嫌炒蛋偏水狀,蛋味唔係好重🤔 丹麥多士就好脆,而且好重牛油香味,味道唔錯☺️  ✨冰鎮水果咕嚕肉 $𝟔𝟓 一大盤冰冰鎮住啲咕嚕肉,上碟個吓大到嚇親我哋🤣 味道食落同普通咕嚕肉一樣,冰鎮後外冷內熱令到個皮更加脆身,而且水果份量都幾多,酸酸甜甜嘅菠蘿配埋啲青椒,夏天食好開胃🤤  ✨瑤柱福建炒飯 $𝟓𝟖 福建炒飯一碟分量偏多,見到佢啲醬汁都琴過晒啲飯,好足料👍🏼 香味十足,但略嫌口味偏淡,重口味人士表示想食返鹹少少🤣  ✨趣趣華田 跟餐 +$𝟖 超大杯嘢飲🤣 面頭都落左勁多脆脆,成杯飲完好滿足🤤  ✨華田紅豆冰 (沙冰)  跟餐 +$𝟏𝟐 紅豆同華田味都勁濃郁,而且有勁多紅豆粒🫘,大大杯好抵飲,但係飲落唔算太凍,唔多似沙冰🤣  味道:𝟖/𝟏𝟎  性價比: 𝟖/𝟏𝟎
#特色主題冰室

黑松露炒蛋及丹麥多士
真•鮑魚火腿絲撈一丁

✨冰鎮水果咕嚕肉 $𝟔𝟓

✨瑤柱福建炒飯 $𝟓𝟖
瑤柱福建炒飯

✨趣趣華田 跟餐 +$𝟖
超大杯嘢飲🤣 面頭都落左勁多脆脆,成杯飲完好滿足🤤
趣趣華田

✨華田紅豆冰 (沙冰)  跟餐 +$𝟏𝟐