2022-07-06 532 瀏覽
- 平日晏晝同朋友一齊去,見到有幾個人都係叫takeaway,所以雖然cafe細細間,但係唔會好迫,坐得舒服😌 -好欣賞cafe menu上面寫到有少飯/意粉嘅選擇,減低浪費食物嘅機會- 加分位係店主好注重環保,用木餐具同紙飲筒;另外cafe都有啲好精緻嘅日本文具賣,大家可以喺等嘢食/食完之後睇吓!🍛鹽燒鯖魚青醬忌廉便當 (少飯)💰68 份量好夠,特別係鯖魚,覆蓋咗半個便當,有驚喜🤣 另外青醬忌廉味道啱啱好,夠creamy又唔會膩;便當都有啲沙律菜同蕃茄仔,整體營養均衡,呢個價錢嚟講性價比唔錯🍝羅勒忌廉蟹肉意大利粉 💰88 朋友食嘅:忌廉意大利粉味道唔錯,唔算有超級多醬,但都夠味唔會太淡;蟹肉份量適中,但空口食蟹肉可能會太單調,建議大家撈勻落意粉度一齊食😋 失分位係啲沙律菜,本身冇醬已經有啲乾同冇味,食食下見到隻小蟲,應該係洗菜洗得唔夠乾淨,最後冇食哂啲菜😔 價錢方面,食物味道唔算好突出嘅前提下,個人覺得$88少貴,而且飲品要額外俾全價☕️(左)冰榛子咖啡 💰48 咖啡味濃,就算天氣好熱令到啲冰融晒都冇溝淡到,整體係好飲嘅!純粹個人覺得偏甜咗少少,建議叫少甜會好啲🙈☕️(右) 冰荔枝咖啡

🍛鹽燒鯖魚青醬忌廉便當 (少飯)💰68 [4.5/5]

🍝羅勒忌廉蟹肉意大利粉 💰88 [3/5]

☕️(左)冰榛子咖啡 💰48 [4/5]

☕️(右) 冰荔枝咖啡 💰48 [3.5/5]
朋友話好鍾意呢種清新嘅口味,佢就鍾意分兩層咁飲,覺得本身荔枝味唔係好夠出,如果荔枝味會出啲可能可以喺咁熱嘅天氣下解暑😆

總括嚟講意粉同配料本身唔錯,但沙律菜有待改善,大家想搵人少環保又份量適中嘅小型西式cafe可以試下,但係我哋就未必會再幫襯
(P.S. 雖然openrice上面寫地鐵站A出口,但係我同朋友都覺得C出口近啲,差唔多一條直路轉個彎就到😂 大家可以參考吓~)
  • 榛子咖啡