2022-08-08
收工約埋朋友一齊試呢間bookmark咗嘅西班牙餐廳,我哋叫咗:✿西班牙海鮮燉飯(一人份) $188-西班牙菜一定會食燉飯,呢間燉飯軟硬&濃淡都適中,而且好足料,有齊多款海鮮:魷魚、帶子、大蝦、青口、蜆,食落非常滿足🤗️✿一人Dinner Set $258Welcome Drink:Magnolia-細細杯開胃酒,酸酸甜甜似有酒味嘅fruit punch。前菜:黑毛豬火腿可樂餅、傳統蕃茄多士、慢煮八爪魚配海鮮薯蓉及黑松露蛋黃醬-前菜種類多但一般,八爪魚偏硬,其他都好普通。主菜:香煎黑毛豬鞍配芒果蕃茄莎莎-呢個有啲失望,雖然豬有豬味,但係肉質偏嚡,莎莎醬亦唔出彩,反而薯蓉就幾creamy。甜品:西班牙油條配雪糕-好邪惡嘅甜品😈油炸嘅churros鋪滿砂糖同玉桂粉,配埋朱古力雪糕,食出冰火嘅感覺,仲有個朱古力甜酒醬,配搭一流!✿鮮雜果拿破崙蛋糕 $62-呢個好好食😋拿破崙焗得好香脆,中間嘅cream甜而不膩,加埋新鮮水果,係清新之選~✿無酒精荔枝Mojito (dinner set +$25)-Mojito好大杯非常抵飲,兩個人share都得。味道非常refresh解渴,但略嫌荔枝味唔夠突出
我哋叫咗:
✿西班牙海鮮燉飯(一人份) $188
✿一人Dinner Set $258
Welcome Drink:Magnolia
-細細杯開胃酒,酸酸甜甜似有酒味嘅fruit punch。
-前菜種類多但一般,八爪魚偏硬,其他都好普通。
主菜:香煎黑毛豬鞍配芒果蕃茄莎莎
甜品:西班牙油條配雪糕
✿鮮雜果拿破崙蛋糕 $62
-Mojito好大杯非常抵飲,兩個人share都得。味道非常refresh解渴,但略嫌荔枝味唔夠突出。
整體食物質素合格,幾有西班牙風味🇪🇸
環境舒適,座位算闊落,店員服務態度良好,但餐廳廁所衛生情況有待改善。
平日晚市都旺場,建議預先訂座,用餐時限為120分鐘。