2020-09-24
呢間餐廳係我朋友介紹叫我同佢一齊去嘅,佢介紹得應該都唔差。去到餐廳感覺有點去咗酒吧嘅感覺,感覺幾特別。座位唔多,我哋都係坐咗喺吧枱。芥末雲耳淮山呢個前菜味道好特別,佢係用淮山雲耳整嘅,好爽口而且酸甜辣度都剛剛好,作為前菜非常好食開胃。手作芋泥牛乳冰啲芋泥係螺旋形咁同啲牛乳沙冰混埋一齊,賣相非常好,而且味道出色,甜度剛好,我最後都食到芋泥同沙冰嘅混合,好有口感而且唔會太膩。冬陰公龍蝦牛油果蛋餅呢個係我哋叫咗嘅主食,外面係有蛋餅加冬陰功汁喺面而裏面係一啲新鮮嘅龍蝦肉同埋牛油果整嘅,佢哋嘅味道出奇地夾而且加埋一啲沙律醬好開胃,味道一流。Oreo伯爵茶奶奶麻薯 我朋友就係因為好想試呢一個麻薯所以特登打電話去訂定先,果然不出所料食落口感非常特別,脆脆既Oreo碎餅再加上麻薯既煙韌滑溜,味道超夾而且好有口感,好有台灣風味,用呢個做甜品簡直係最完美嘅句號。
芥末雲耳淮山
手作芋泥牛乳冰