2021-10-26 44 瀏覽
放假同朋友黎到呢間觀塘cafe,餐廳環境細細間,座位唔算多,可以好好咁食下野傾下計😁叫做2個lunch set,除左常見嘅西式野,竟然有日式主食呀😛而咖啡都好多選擇又有特色~🔸蒲燒鰻魚滑蛋飯 (HK$88)無骨嘅鰻魚而且肉厚,滑蛋都幾香滑,有咩醬汁就更加入味,分開食定夾埋食都幾match呢🥚🔸日式紅酒燉牛肉配飯(HK$88)好耐無食日式嘅燉牛肉啦,牛肉入味都唔會太鹹,牛肉質感都唔錯,好有日式家庭風嘅感覺😉🔸抹茶鮮奶(+HK$24)抹茶味濃郁,有牛奶平衡返,唔會太過甘苦🍵🔸奶醬啡(+HK$24)第一次見有奶醬啡呢個特色配搭,平時好鍾意食奶醬多,一見到就馬上要試下啦😍陪邊有朱古力同花生粒,一飲就會可以品嚐埋個味到,更有層次,而且咖啡都有突出嘅花生味,秋冬飲好暖心👍🏻每杯咖啡都會附送埋細細個嘅咖啡蛋糕,咖啡豆造型好得意😎當飯後甜品都唔錯

🔸蒲燒鰻魚滑蛋飯 (HK$88)
蒲燒鰻魚滑蛋飯

🔸日式紅酒燉牛肉配飯(HK$88)
日式紅酒燉牛肉配飯

🔸抹茶鮮奶(+HK$24)
抹茶味濃郁,有牛奶平衡返,唔會太過甘苦🍵

🔸奶醬啡(+HK$24)

蒲燒鰻魚滑蛋飯
日式紅酒燉牛肉配飯