2023-12-02 241 瀏覽
EL Gordo Tacos & Grill Factory路過見到灣仔呢間餐廳係星期六都唔少人,差唔多坐爆曬!餐廳嘅裝修好靚,感覺好似迪士尼嘅Coco🌈估唔到佢嘅嘢食都好好食🥰!Tacos🌮🌮🌮係呀係咩烤牛肉玉米卷+墨西哥燉豬肉玉米卷+醬汁雞玉米卷三個玉米卷都好好食😻👍👍👍👍👍👍牛肉粒用咗洋蔥一齊去炒,超級有牛肉味😽豬肉一啲都唔un,有咬口唔痴牙😽醬汁雞雜比較特別,有少少似食緊肉鬆😸除咗本身佢嘅肉都有醃之外,佢仲俾咗三款嘅辣醬俾你點,有燒烤味辣醬、青檸味辣醬…每種辣醬都有唔同嘅刺激🌶️😋唔食辣嘅可以唔點阿蘭布蕾(牛肉)🥩牛肉份量比我想像中大,佢攞咗一大塊牛扒去烤,佢哋汁好特別,用咗鳳梨辣醬加青檸,仲有墨西哥煙椒,最後再加埋乳酪,令到成塊牛肉都充滿着墨西哥風味😍🥰烤起司辣味玉米片(雞肉)佢嘅玉米片係自己炸,但係冇油膩嘅感覺😚我哋揀咗雞肉,雞肉好嫩滑(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!玉米片仲有好多芝士蕃茄,仲有滿滿嘅牛油果醬同酸奶油💚🤍💚🤍特蕾斯蛋糕🍰呢款蛋糕用咗三種牛奶🥛蛋糕非常濕潤😋蛋糕上面有厚實嘅忌廉,配埋新鮮士多啤梨🍓蛋糕嘅底部有士多啤梨醬混合酒🍷 旁邊仲有朱古力蛋糕碎~食落酸酸甜甜,仲有酒味😋😋C

Tacos🌮🌮🌮係呀係咩
烤牛肉玉米卷+墨西哥燉豬肉玉米卷+醬汁雞玉米卷
三個玉米卷都好好食😻👍👍👍👍👍👍
牛肉粒用咗洋蔥一齊去炒,超級有牛肉味😽
豬肉一啲都唔un,有咬口唔痴牙😽
醬汁雞雜比較特別,有少少似食緊肉鬆😸

阿蘭布蕾(牛肉)🥩

烤起司辣味玉米片(雞肉)
玉米片仲有好多芝士蕃茄,仲有滿滿嘅牛油果醬同酸奶油💚🤍💚🤍

特蕾斯蛋糕🍰
呢款蛋糕用咗三種牛奶🥛蛋糕非常濕潤😋
食落酸酸甜甜,仲有酒味😋😋

Cranberry juice 🧃
飲品有少少似利賓納🤣不過佢冇利賓納咁甜,偏酸🤓食嘢嘅時候,有啲酸嘢好開胃(。・ω・。)ノ