2022-03-25 336 瀏覽
—————————————————————📍 古月 咁啱🐷今日去開北角,就睇下附有乜好食,見到有星馬菜都好似不俗就去試試佢!如果唔熟路位置小小難搵,不過跟google map 行都可以,附近好多餐廳,食街,lunch hour黎講算係最多人嘅一間🤣好鐘意佢嘅裝修,好溫馨嘅小店,同埋一睇就知係💛店!一坐低就覺得佢張餐紙好靚,原來係好多年米芝連黎,行開可以一試嘅~—————————————————————❣️ 蝦麵米粉 $85蝦湯帶微辣,不過湯份量小左啲,個湯應該冇落味精,因為好淡,不過好貼心比辣醬係匙勺🥹配料有越南虎蝦細細隻,但都好彈牙冇雪味)、叉燒(唔會乾身)、魚蛋魚片(好食!彈牙!比多一粒開心啲)、肉丸(正常發揮)、和豆卜。滲滲要+$2,不過🐷唔太喜歡油麵,所以就嗌米粉,不過太少湯影完兩張相就索曬.❣ 椰香雞飯 $65餸同飯分開上,幾貼心,雞係炸過,脆皮都好滑身!汁椰香幾重,🐷覺得有啲似白咖喱,飯量都好多,男仔都食得飽.❣️ 斑蘭拉茶(凍)餐+$2普通但唔難飲,個面有層斑蘭味既糖,但飲落去係奶茶,0斑蘭味,不過加2蚊差唔多啦.❣️冰梅桔仔梳打 $20🐷淨係飲咗一啖,特別嘅,幾開胃,梳打一杯
📍 古月

❣️ 蝦麵米粉 $85

❣ 椰香雞飯 $65

❣️ 斑蘭拉茶(凍)餐+$2
❣️冰梅桔仔梳打 $20
🐷淨係飲咗一啖,特別嘅,幾開胃,梳打一杯🤣

不專業評分
👅好味指數:3.5/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址: 古月 (北角)
北角錦屏街後街29號A舖地下