2023-07-07
大家都知九龍城出名多泰國嘢🤩 但今日就同大家試下依間居酒屋🤟🏼 環境好有日本feel 裝修好靚 而且仲好乾淨整潔☺️ 食物質素亦高質 性價比超高!😊 我地order咗以下嘅菜式松葉蟹肉蟹子沙律日之雪花牡蠣 南非伊莉珍珠生蠔燒羊扒雜錦天婦羅玉子凍烏冬麵串燒翠玉瓜串燒鮮冬菇蟹籽沙律作為前菜 啲沙律菜全部都好Fresh 🥰有好多蟹籽 而且仲好大份😋 之後,我哋嗌咗兩款唔同產地嘅生蠔 廚房推介先食南非伊莉珍珠生蠔 後食日本嘅日之雪花牡蠣😆 前者蠔味比較淡 食得出好新鮮 而後者日本牡蠣味道較濃 蠔味較重😍之後就叫咗個燒羊扒 完全唔韌 又有濃濃嘅羊味😋另外請燒酒叫咗翠玉瓜同埋鮮冬菇 兩樣都好新鮮 而且蔬菜都燒到唔會太乾 仲有好多菜汁 好有水準😘 另外我哋仲叫咗一個玉子凍烏冬麵 將大量嘅炸物 紫菜加埋玉子撈落個烏冬度 一齊食 超級匹配 好似去咗日本咁🫡最後 仲有個雜錦天婦羅 有好大隻炸蝦 而且蝦都好新鮮 同埋炸粉好脆又薄 係一個好出色嘅天婦羅😛依間居酒屋每樣嘅食物質素都好高 不論係生蠔 炸物 烏冬 或是串燒 都好高質素☺️推薦大家去
松葉蟹肉蟹子沙律
日之雪花牡蠣