2022-02-03 826 瀏覽
半路咖啡 Halfway Coffee ☕️ 💛Avocado, smoked salmon, onsen egg on sourdough 🥑 ($118) 7/10牛油果+煙三文魚+溫泉蛋=play safe 酸種麵包🍞內裏夠鬆軟,外皮爭少少脆度,而味道方面唔算濃郁,算適合大眾嘅口味。可惜份量偏少,做lunch有少少勉強。黃色芒果檸檬醬🍋反而有驚喜,食落有果香清甜,配埋麵包、牛油果、同沙律菜都好襯。值得一讚個沙律配菜唔苦唔澀,幾好食👍🏻Longan Honey Latte 🍯 ($50) 6/10聽聞係其中一杯招牌咖啡,奶味較重同好滑。未試過龍眼蜜咖啡,但覺得唔太突特,好似普通糖醬咁,味道唔太甘苦酸,主力都集中係甜到,好彩係清甜。 好可惜,香味方面比Rose Latte 比下去, 個人覺得Rose Latte 比較特別同好飲🌹 Extra comment 🖍•地方懷舊有風格,不過係有少少淺窄,感覺比較適合一至兩個人去,但冇限時值得加分🕰•見到隔離枱嘅甜品幾吸引,大家可以try try •份量以輕主食為主,男仔未必夠飽👦🏻•上環有兩間分店,轉個角落頭就係,另外旺角同何文田都有分店
半路咖啡 Halfway Coffee ☕️ 💛

($118) 7/10

牛油果+煙三文魚+溫泉蛋=play safe

Longan Honey Latte 🍯
($50) 6/10

Extra comment 🖍
•見到隔離枱嘅甜品幾吸引,大家可以try try
•份量以輕主食為主,男仔未必夠飽👦🏻
•上環有兩間分店,轉個角落頭就係,另外旺角同何文田都有分店
Longan Honey Latte
2022-01-30