2023-08-05 445 瀏覽
這家位於中環的特色意大利🇮🇹餐廳,主廚來自米蘭,主理北部意式家庭菜。走進餐廳有種特別的感覺,裝修走簡約風,但又有種高級感。Lingua Tonnata牛舌片牛舌薄片配上獨特的醬汁,酸豆加上吞拿魚醬,味道意外地夾,牛味特出,有咬口得黎又嫩滑,味道同口感好驚喜!牛骨髓配sourdough,表層燒過,香氣特出,滑膩醇香、味道獨特,同麵包都幾夾,不會覺得油膩,值得一試。Testina Pig's Head🐷,出面唔多見,油脂感十足的豬頭肉,外脆內軟,口感鹹香,肉質Q彈,肥而不膩,喜歡豬油香的朋友可以試試!時令水果Tart,滿滿嘅黑野莓酸酸甜甜加上pastry cream,yummy!酸甜度balance得好好,係食左肉類後好好嘅甜品選擇。
走進餐廳有種特別的感覺,裝修走簡約風,但又有種高級感。

Lingua Tonnata牛舌片