2024-09-15 203 瀏覽
勁餃笑@紅磡🪡紅磡德民街36號地下5L號舖💰$50至$100一睇到鋪頭名都知有新意,餃子鹹味就食得多,估唔到店舖仲推出咗甜品餃子,好鬼得意。店舖裝修好有日式風格,細心留意周圍都好多貓貓裝飾,位置坐得舒服,價錢又合理,值得一試。🥟湯餃套餐(8隻) $48餃子口味選擇都好多,今次我就揀咗黑松露粟米豬肉餃&韮菜豬肉餃,黑松露口味獨特,餃子大大粒又有嚼勁,餡料有黑松露嘅香味,配上粟米嘅甜味,口感豐富。而韮菜清香味突出,餃子份量好足料,真材實料。🍜花膠雞絲湯麵 跟餐 + $35今次試咗花膠雞絲湯麵,湯底清澈,味道鮮美,帶有淡淡雞肉香。花膠口感滑嫩,增添層次感,米線彈牙又吸味,份量超足料,啱哂兩個人一齊share❤️🥟煎餃套餐(8隻)$48我哋就揀咗韮菜豬肉餃&芝士辣雞餃,餃子皮外脆內嫩,表面微微焦香,芝士融化得啱啱好,辣味適中,雞肉餡又香,口感層次豐富。🫘煎紅豆麻糬餃(4隻) $35大推大家一定要試吓甜品餃子,仲有麻甩餃&朱古力餃選擇,紅豆麻糬柔軟而有彈性,口感非常好。麻糬嘅份量相當足,同紅豆餡好match,紅豆餡甜而不膩,味道自然,搭配麻糬嘅嚼勁,可以感受到甜品的層次感🥰🥰🥰🧃洛神花茶 & 金羅
勁餃笑@紅磡
🪡紅磡德民街36號地下5L號舖
💰$50至$100

🥟湯餃套餐(8隻) $48

🍜花膠雞絲湯麵 跟餐 + $35

🥟煎餃套餐(8隻)$48

🫘煎紅豆麻糬餃(4隻) $35

🧃洛神花茶 & 金羅漢果白茶 各+$10

飲品方面必須要試吓自家製洛神花茶 &金羅漢果白茶,飲落酸酸甜甜好清新,可以解膩,同時又可以解熱氣,推薦❤️❤️