2024-03-08
突然之間好想飲肉骨茶,晚上行過尖沙咀見到 《蘇媽.蘇媽》,立即入咗去食嘢!餐廳裝飾簡單有特色,前面係酒吧🍸位置後面就係餐廳,客人食完晚飯可以去酒吧區飲杯嘢!🔸招牌砂煲老鼠粉🔸呢款係招牌菜👍🏻,用砂煲盛載,保持食物熱辣辣,面頭好多配料,老鼠粉用特製醬油炒香,每條粉也上滿色入哂味,客人把全部食物撈勻一齊食好香好惹味呵🤤🔸高佬麵配雞扒🔸有好大塊燒雞扒,秘製醬汁撈公仔麵,加有配菜花生、魚乾仔、青瓜🥒、辣椒醬🌶️,混合半熟蛋🍳一齊食,好滋味呀!😋🔸百吉爹肉骨茶 (豬腳彎)🔸肉骨茶可以無限添加🥰,呢款肉骨茶係有少少藥材味道,濃郁好欴,趁熱飲咗3大碗,肉骨茶可以有多款肉類可以選擇,今次我哋揀咗豬腳彎啖啖肉,有一層層皮、筋及瘦肉,好有骨膠原呀🥰,仲有豆卜及金菇,餐廳提供黑豉油、頭抽、指天椒粒及蒜蓉給客人調味用👍🏻🔸椰香咖央多士🔸有4件多士,要趁熱食,多士烤得金黃香脆,內面有厚厚的斑蘭椰香咖央,食落有好香椰香味道🔸桔仔話梅水 (凍)🔸食完啲味道比較濃味嘅食物,話梅水解油膩又解渴🔸冬瓜龍眼茶 (熱)🔸又可以點熱飲,滋潤又養生🥰
🔸招牌砂煲老鼠粉🔸
🔸高佬麵配雞扒🔸
🔸百吉爹肉骨茶 (豬腳彎)🔸
🔸椰香咖央多士🔸
🔸桔仔話梅水 (凍)🔸
食完啲味道比較濃味嘅食物,話梅水解油膩又解渴
🔸冬瓜龍眼茶 (熱)🔸
又可以點熱飲,滋潤又養生🥰