有冇試過又想打邊爐又想食燒肉呢?依家嚟小火山就可以一次過滿足你兩個願望啦🩷銅鑼灣最近就開咗間泰式火鍋Mookata 😆鍋具中間好飲龜背咁突起係用嚟烤肉,而兩邊坑槽就用嚟打邊爐,真係夠晒gimmick😎而且係分兩條坑槽,可以一次過試兩種湯底,勁正啊😙🥘Mookata套餐Step 1️⃣ 揀肉肉有牛拼盤/豬拼盤/豬牛拼盤我哋就揀咗豬牛拼盤,兩款牛包括封門柳、下肩胛翼板肉;兩款豬包括梅花肉、豬量肉😙分量都OK👍🏻肉質都唔錯Step 2️⃣ 揀湯底一共六款湯底,有辣有唔辣,我地揀左冬陰功湯底,同埋椰子雞湯底😚 冬陰功酸酸辣辣夠開胃,椰子雞清清甜甜,好香🤤另外仲送埋4款烤肉汁,都係有唔同辣度選擇😗我地仲叫咗個雞腿肉,鹹蛋黃墨魚丸同埋芒果糯米飯😗肥仔仲叫咗個大椰青飲添🥥現場仲有Live Band 現唱,想大展歌喉咩?仲可以同佢哋一齊jam歌🎙️真正係一個有得食又有得玩嘅好地方啊😙

🥘Mookata套餐
Step 1️⃣ 揀肉肉
有牛拼盤/豬拼盤/豬牛拼盤

Step 2️⃣ 揀湯底

另外仲送埋4款烤肉汁,都係有唔同辣度選擇😗

我地仲叫咗個雞腿肉,鹹蛋黃墨魚丸同埋芒果糯米飯😗

肥仔仲叫咗個大椰青飲添🥥

真正係一個有得食又有得玩嘅好地方啊😙