一年一度老公既大日子又到勒,佢要求打邊邊。我就揀左屋企隔離再隔離區既將軍澳打邊邊😁先黎個蕃茄濃湯底依度既打邊邊好有特色,鍋同鑊合於一身,因為每個湯底都先落鍋炒,之後再加湯底。咁樣可以令湯底更香👍🏻滾勒,試啖湯底,好好飲呀!好似飲緊屋企煲既蕃茄薯仔湯但再濃d😘其實依度有d特色川菜湯底,例如酸菜魚,但因為我唔食得辣,所以無點到!依度出名自己炸既響玲,仲要揀左出面唔見既芝士脆響玲即叫即炸,熱辣辣。老公先黎咬一口,好鬆脆 x n 次!咬落好似好多層咁👍🏻再點湯底,好鬆化呀,加埋點左湯底後溶溶地既芝士,真係無得頂!食到尾,凍左都仲好脆!醬爆手打丸,即叫即打,包括:- 柚子墨魚丸咬一口,好清新既柚子蜜味,甜甜地,最岩食左好多肉之後再食,refresh一下~- 芥茉芝心丸咬一口,好彈口既蝦刮,再黎一口食到淡淡的wasabi味, 再黎一口,wasabi加溶溶既芝士,再黎一口,食晒😁- 黑松露蘑菇牛丸真係爆汁呀!老公咬一口,即爆汁,爆到落手,黑松露呀!- 花膠粒北菇肉丸真材實料,見到花膠粒北菇架!而且肉丸肉質軟軟,一d都唔靭!皇帝菜好新鮮,顏色翠綠,淥一淥就食得,好爽!唐生菜好新鮮,顏色翠綠,淥一淥就係
一年一度老公既大日子又到勒,佢要求打邊邊。
我就揀左屋企隔離再隔離區既將軍澳打邊邊😁

先黎個蕃茄濃湯底
咁樣可以令湯底更香👍🏻
滾勒,試啖湯底,好好飲呀!
好似飲緊屋企煲既蕃茄薯仔湯但再濃d😘

依度出名自己炸既響玲,仲要揀左出面唔見既芝士脆響玲
即叫即炸,熱辣辣。
老公先黎咬一口,好鬆脆 x n 次!
咬落好似好多層咁👍🏻
食到尾,凍左都仲好脆!

醬爆手打丸,即叫即打,包括:
- 柚子墨魚丸

- 芥茉芝心丸

- 黑松露蘑菇牛丸
真係爆汁呀!
老公咬一口,即爆汁,爆到落手,黑松露呀!

- 花膠粒北菇肉丸
真材實料,見到花膠粒北菇架!
而且肉丸肉質軟軟,一d都唔靭!

皇帝菜
好新鮮,顏色翠綠,淥一淥就食得,好爽!

唐生菜
好新鮮,顏色翠綠,淥一淥就係玻璃生菜,好脆!

頂級安格斯牛頸脊
老公真識食,頂格安格斯都未係最勁,佢仲揀左最嫩最爽既牛頸脊,加大丫唔該~
雪花紋平均又靚,淥一淥後充滿著濃濃既牛肉牛油香,肉質軟綿綿,難怪老公一定要點仲要加大,真識食!
2019-01-14
慶祝紀念