放工後尋找短暫嘅旅行感🧳 今次揀咗從來都未食過嘅秘魯菜🇵🇪 食完一致認為,值得好值得推介🌟 我哋兩個人食,叫三樣嘢已經飽到需要打包,因為餐廳出名big portion!食完之後店員超健談咁介紹關於餐廳嘅食物、飲品、分店資訊,最多最多聽到嘅字就係’from Peru’,所以想食正宗嘅秘魯菜😋 呢度真係不二之選~➿ 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑻𝒂𝒎𝒂𝒍 秘魯豬肉粽($89)今年端午節都比較少食傻😛 見到有秘魯粽就叫咗嚟試吓~ 雖然冇糯米,冇綠豆蓉,但係粟米蓉配搭秘製豬肉,最緊要係有個種粽葉嘅味道,所以食落發現同平時食開嘅傻都有幾似👍🏼 仲有冇咁滯添,推介大家試吓🌟➿ 𝑺𝒎𝒐𝒌𝒆 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑺𝒂𝒏𝒅𝒘𝒊𝒄𝒉 煙燻豬肉三文治 ($90)三文治也不錯吃喔!豬腩肉嘅煙燻味好突出😆 麵包烘到香脆,將入邊仲有蕃薯蓉🍠 好有飽足感!➿ 𝑷𝒆𝒓𝒖𝒗𝒊𝒂𝒏 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍 秘魯特色烤爐拼盤 ($340)呢個拼盤滿足三個願望✨ 有半隻招牌秘魯烤雞,又有西班牙豬肉腸,又有西冷🥩 仲可以揀兩款配菜添,我就揀咗烤蕃薯,同埋是日精選配菜。當日係蕃茄雜菜沙律🥗 印象最深刻係秘魯烤雞,香草味道濃郁,雞肉肉質都保持到嫩滑😋➿ 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒉𝒂 𝑴

➿ 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑻𝒂𝒎𝒂𝒍 秘魯豬肉粽($89)

➿ 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒉𝒂 𝑴𝒐𝒓𝒂𝒅𝒂 ($68)
係黎自安地斯地區嘅無酒精特飲,味道有粟米味🌽,夾雜過果香同香料味,幾有特色😆👍🏼

➿ 𝑭𝒓𝒐𝒛𝒆𝒏 𝑷𝒊𝒔𝒄𝒐 *Strawberry ($130)
係店員推介我哋飲呢款期間限定嘅飲品🍸 加入咗少少秘魯出產嘅QUEBRANTA,好易入口,亦都好啱夏天飲☺️ 飯後同店員傾偈,佢指一指廚房嘅櫃,介紹每一款浸咗九個鐘以上嘅口味嘅酒,自家製the best,下次會再去飲嘅😆