餐廳: 1963 木十豆寸
資訊:

2020-02-03 857 瀏覽
行左兩層樓梯入到去餐廳好驚艷,好似返左去以前嘅年代咁,懷舊裝修做得好靚好適合打下卡餐牌選擇有常見嘅台灣菜,都有少見啲嘅菜式可以一試。最後叫左個鹵肉飯同麻醬麵,加五更腸旺(豬紅、豬腸、酸菜)同啤酒鴨!麻醬麵先上,食第一啖就好喜出望外,麵底好煙韌加上醬料味道調得啱啱好!個飯嘅鹵肉肥瘦適中,啲肉煮到好軟熟,相比下就淡味左啲但味道都係好嘅五更腸旺好重口味 🙈 豬紅完全唔入味,食到最後仲覺得個汁太酸冇食哂。。。啤酒鴨份量相對大好多,鴨肉煮得好腍,豆卜都好入味。不過我其實唔係好食到啤酒味,而且個汁好似同五更腸旺冇左酸菜差不多(掛住食唔記得左影開蓋之後。。。個煲下面有火熱住一陣保溫)

麻醬麵

五更腸旺

啤酒鴨
(掛住食唔記得左影開蓋之後。。。個煲下面有火熱住一陣保溫)
麻醬麵
啤酒鴨