2021-02-26
• 過橋米線配雲魅特色湯 $78午市套餐另外配有前菜同飲品,前菜揀左傣族手撕鬼雞,睇個名唔知點解會期望佢係好辣既,點知其實就一啲都唔辣😂😂前菜黎講份量幾多,蒜味好重,不過肉質就嚡左少少。食左幾啖手撕雞,碗米線就上枱喇,一碟碟色彩繽紛嘅配料令人賞心悅目🥰,湯就用砂鍋載住,而米線係再另外分開上既。配料有蕃茄、粟米、芫荽、雪菜、鵪鶉蛋、炸醬、魚片、午餐肉、酥肉、響鈴,肉類可以揀肥牛或者豬腩片,逐一放入鍋裡面煮熟,最後落埋米線就食得,有得玩有得食都幾過癮😆雲魅特色湯就類似平時食開嘅酸辣湯,酸味好出,而辣度大約係bb辣,食唔到辣都可以試下,不過小肥妹希望午市套餐有更多辣湯底既選擇,因為依個辣度對我黎講唔係好夠🙌🏻(目前只有特色湯同蕃茄湯揀)而佢哋既米線口感就比較淋,一咬即斷🤨,逐少逐少咁放落湯應該會好啲🤔🤔