2019-12-09
今日去呢間長期都好多人既火鍋店,試下係咪真係咁好食!我叫咗個壽喜燒美人鍋,已經跟咗個菜籃。另外再叫多個日本芋豚肩脊肉同埋辣味免治肉。隔咗一陣個湯就送到,壽喜燒有個好似白色啫哩既物體,好得意而且未見過。個爐好勁只係1分鐘左右就開始滾,有好香而清既壽喜燒味。菜籃好多菜都係爽口而且有見到係洗過的,加埋個湯仲有點甜味添! 至於肩脊肉好香既豬味而且肥瘦比例適中,入口既質感好爽同埋有咬口。免治肉唔會好辣,新鮮既免治肉加埋個湯又有另一種滋味。同時再叫多個帶子美人卷,同米紙卷唔同既係餡料方面好濃味而配合埋個外皮有種好特別既口感,當小食真係一流!我另外加咗38蚊任飲,因為呢度既飲品除咗一般既汽水外仲有好多唔同既新鮮即制飲品,好清新同埋消滯!