2022-12-09
呢間台式火鍋吃到飽放題新開冇幾耐個時食過一次,覺得都幾好食。最近天氣凍咗好多,又係好啱打邊爐既時候,就約埋朋友黎食。平日夜晚都幾多人等位晚市90分鐘吃到飽放題有4個套餐,最平$228/位。我地揀咗可以任食和牛既套餐.🌟澳洲M9純和牛-美濃牛肉 $385/位套餐會附送一份神仙牛肉及東港海鮮盤有鮑魚、扇貝、墨魚仔🦑、牡蠣🦪、海蜆,鮑魚好爽彈,牡蠣都幾甜。神仙牛肉油脂分布好靚,肉質好滑,可惜得一份。🌟湯底有8款湯底,有辣有唔辣既選擇。我地揀咗台式濃香沙茶鍋,沙茶味濃,得好微辣。🌟任食多款肉類、海鮮、台灣美食肉類有澳洲M9和牛、牛肩胛肉、特選牛肉、美國牛板腱、牛胸爽、美國豬梅花、紐西蘭羊肉卷、阿嬤燒酒雞等和牛都幾靚,油脂豐富,食落夠軟滑,肉味都幾重。🌟海鮮鯛魚片、海蝦、海蜆、魚青滑、墨魚滑等。我地食咗海鮮盤,所以就冇叫到海鮮。🌟台灣美食鴨血、米血糕、豆腐、蛋餃、魚皮等就要係QR code落單。都係啲常見既火鍋配料,要食滑溜溜既鴨血呢到仲特設有台灣夜市小吃自助區,有唔同既涼伴、台式小炒、炸物同熱食。蔬菜類都可以係自助區自取。🌟飲品飲品有冷泡茶,款式會不定期更新,今日有四款玫瑰紅菜、白桃烏龍、桂花
🌟澳洲M9純和牛-美濃牛肉 $385/位
套餐會附送一份神仙牛肉及東港海鮮盤
🌟湯底
🌟任食多款肉類、海鮮、台灣美食
和牛都幾靚,油脂豐富,食落夠軟滑,肉味都幾重。
🌟海鮮
🌟台灣美食
🌟飲品
飲品有冷泡茶,款式會不定期更新,今日有四款玫瑰紅菜、白桃烏龍、桂花烏龍
🌟甜品
除咗雪糕雪條呢啲之外,仲有DIY台式芋圓仙草,芋圓煮得幾Q。記得仲要食埋Häagen-Dazs 雪糕
📍犇殿 古早味台灣火鍋 @taiwanbussanhotpot
將軍澳重華路8號東港城2樓275號舖