2012-05-22 25 瀏覽
我想試下青豆湯雞批(其實我平時唔食青豆, 見到我會挑起曬出來, 但青豆湯我又唔知點解會飲喎,怪人一名), 所以叫朋友一起來試下. 見到有特餐包青豆雞批仲有我超想試既香蕉pancake喎更係想都唔想就叫個特餐la. 另外同友人share一個牛利燴意粉. 其實雞批配青豆容湯又真係幾奇怪, 不過估唔到負負係得正, 雞批既酥皮原本都幾油膩, 正正個青豆湯一起食就可以去除d油膩感, 二者原來都係一個完美組合.不過成晚我最鐘意食係個pancake, 平時食pancake都係用糖漿只有甜味, 反而此店用上焦糖好特別, 唔似出面街既焦糖咁甜咁濃, 好似加有幾分清甜味道, 而且pancake煎得厚厚又鬆軟, 自己食完一碟都不覺太油膩唔錯.

另外同友人share一個牛利燴意粉.

其實雞批配青豆容湯又真係幾奇怪, 不過估唔到負負係得正,