2024-10-13
灣仔 📌 黑龍拉麵🍜 猛龍過江📍灣仔 • 日本人主理拉麵店 🍜黑龍拉麵 🍜 於灣仔 2014年開業 🥢 日本人開設正宗拉麵店,門口經常都有人等枱,今日收工特登過來已經晚上八點幾,門口仍然有人等緊,好彩等一陣就入到枱啦 ✌🏻🐽黑龍豚骨拉麵 $90黑龍豚骨拉麵係人氣之選。湯底豬骨味濃郁,但不鹹不膩,湯底真係好出色。配料有荀、蔥、洋蔥、紫菜同叉燒,麵質是幼身一條條,可以因應個人喜好,選擇軟口感軟硬。🐔白雞鹽味拉麵 $90白雞湯雞味濃郁,相對豚骨拉麵湯底會無咁“ 杰 ”身,呢款拉麵微曲,口感似幼版公仔麵,而且非常掛湯,慢煮雞叉燒肉質嫩滑,溏心蛋蛋白口感滑嫩,蛋黃呈流心,食一粒真係唔夠喉。🍺 SUNTORY 生啤 + 餃子 $90神泡啤酒醇香,配上外層薄脆餃子,肉汁juice 又香口,佐酒一流的小食。🧆 章魚燒 $30章魚燒外層輕脆內軟,唔太多粉,內裏章魚粒爽彈,近乎大阪風味,只係相對細粒少少,但對我嚟講細細粒容易食 😝可以一口一粒。🐙 燒魷魚一夜干 $50見到隔離枱 order,為食嘅我又點一份🤭 魷魚有鮮味,有嚼勁,有越食越鮮甜的味道。📲每月都有限定優惠10優惠: Follow 社交平台 即
🍜 猛龍過江📍灣仔 • 日本人主理拉麵店 🍜
🐽黑龍豚骨拉麵 $90
🐔白雞鹽味拉麵 $90
🍺 SUNTORY 生啤 + 餃子 $90
🧆 章魚燒 $30
🐙 燒魷魚一夜干 $50
📲每月都有限定優惠
10優惠: Follow 社交平台 即送1客雞軟骨餃子 🥢
雖然係店員送嘅,但我想講呢個係我私心推介 🖤 餃子內的粒粒雞軟骨好有口感。
⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹
餐廳 🥢【 黑龍拉麵 】
店址📍 灣仔汕頭街29號地舖
均消 💰 $190@
⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰