碧士文 pigsman📍銅鑼灣糖街31號Sugar +地下2號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━其實我個人就唔算特別鐘意食豬肉 覺得佢口感較乾同硬 但係經過見到呢間好特色嘅店都係買咗嚟試下━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍱 招牌威士忌BBQ豬扒飯 $63 ▶︎ 一大舊厚身嘅無骨豬扒 配上威士忌汁 同埋少量蔬菜 下面就係白飯▶︎ 醬汁調味幾有BBQ感覺 少少偏甜 撈飯食嘅話分量幾夠 鹹度都適中 不過就唔係好食到威士忌味 ▶︎ 豬扒厚切同好大舊 算係keep到肉汁 不過都係有少少難咬🫣好味指數:●●●●○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥗 豬扒沙律 $58 ▶︎ 沙律嘅話豬扒就係薄切 而且覺得分量冇咁多 入面除咗沙律菜仲會有杏仁 番茄等▶︎ 沙律調味正常 帶酸甜味 不過就冇出彩嘅地方好味指數:●●●◐○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━到訪日期: 9月中 (午餐外賣)快樂指數😋: ⑦⑦/①⓪⓪ 性價比: 🌕🌕🌕🌘🌑環境: N/A服務分: N/A再訪意願: ❤️❤️❤️🤍🤍━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
碧士文 pigsman

▶︎ 沙律調味正常 帶酸甜味 不過就冇出彩嘅地方
好味指數:●●●◐○
豬扒沙律

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 9月中 (午餐外賣)
快樂指數😋: ⑦⑦/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌕🌘🌑