2023-12-26 436 瀏覽
今日去「德運豬扒車仔麵」,一入去我就點咗招牌豬扒麵。滿座食客嘅熱鬧景象,胃口即刻大開!👀 等咗一陣子,麵終於上嘅時候,我隻眼都快要淚汪汪!🤤 豬扒啊,炸到啱啱好,外層嘅脆同裡面嘅嫩,呢個絕妙對比,正到不得了,真係撩到我個味蕾。烏冬麵也係另一個驚喜,口感彈牙,淋上嗰啲沙嗲湯汁,味道夠晒醒胃。舖頭仲有一堆配料可以揀,我嘅選擇係爽口牛肉太同墨魚太。特別讚佢個生菜,清脆爽口,滷水蛋咸香得嚟又入味。另外,我又要提一提滷水雞翼😋,啖啖肉,啖啖香,好過癮。真係要表揚下,食過之後整個人都暢快哂。下次有機會,仲想試吓其他嘅配料,睇吓會唔會仲有其他驚喜等緊我!要形容今次嘅體驗,就係:豬扒麻麻地,食物新鮮飽滿,款款都是精選,真係一試難忘啊!👌🥢🎉