2016-11-15 236 瀏覽
約埋三五知己又或者係豬朋狗友去得既地方多數都係落酒Bar, 我就今次提議想食下野飲下酒輕鬆下,其實係我之前一日飲完所以想休戰至真,哈哈。我地就照舊去太子酒吧街搵地方,見到呢間幾四正就坐低。前菜當然叫左小食,有炸魷魚圈,上台係成串企起度,有d感覺似長洲果支薯條。魷魚圈炸得香口兼彈牙,又夠大份,抵食。今日我就飲左一款手工啤,我都吾知係咩味道,只係知道係有黑加倫子味既啤酒,味道似提子味既啤酒。跟住都係小食主角薯條,不過加左黑松露焗既,食法有d變化,有好香既松露味芳香撲鼻,又有芝士起面層,真係味道幾濃厚。煎鵝肝就味道一流,話哂呢間係食法國菜,我地叫左兩客驚吾夠食,鵝肝外層香脆剛剛好,切開肉汁流出來,咬入口真係好味到無得彈,可惜再大份量d會再好味d呀仲有係燒豬手,呢度菜其實煮得好食都幾難掌握,我見呢度係主打我就試試,又真係有驚喜。燒豬手外層係好脆既,裡面切開完全吾會乾,仲幾有肉汁,相信時間掌握得幾好。味道帶些香辣味,因為有醬汁伴碟上,夾埋食好正。
。我地就照舊去太子酒吧街搵地方,見到呢間幾四正就坐低。