2019-03-24
今日帶朋友去左尖沙咀一間好特別既樓上cafe,事前睇到openrice,見到d人張張相嘅食物都到好靚,岩晒相機食先嘅我,而我朋友又係愛貓人士,間餐廳有兩位駐店貓店員,店員話我知佢地叫多多同寶寶,對貓貓好乖,不過當晚就訓左,朋友話對住貓再享受進餐簡直一流。叫左廚師發板,因為擺到好靚,好似一幅畫咁,價錢$188/位(兩位起),味道仲唔錯,最正鵝肝多士厚切,好香。煎牛油帶子厚肉新鮮。牛柳粒易咬。仲有田園沙律,煙三文同蟹柳x螺肉。多款食物但分量唔算太大份,啱哂我個朋友。*店員溫馨提示個煮布冧係食完肉類之後食的。芝士大傘菇$78朋友係芝士控,上枱一碟有兩隻大菇,芝士份量唔細。叫左兩個生果茶(熱飲),佢係一壺壺上的,唔會過甜,生果的酸甜味好重,食完飯飲果茶一流。好在間餐廳係無限時間,同朋友傾計、聚會都唔使睇住時間趕住走。見到餐廳有任玩board games,同朋友聚會可以又食又玩 同玩貓!餐牌話食夠$1000送monster ice -cream,不過我諗要多幾個人先食夠
芝士大傘菇$78
朋友係芝士控,上枱一碟有兩隻大菇,芝士份量唔細。