2019-03-26
尖沙咀港鐵站H出口行數分鐘便到呢間樓上cafe,位置極為方便!!!一出電梯就見到牆上繽紛油畫,入店門就見到兩隻懶洋洋可愛貓咪同靚靚花花牆,連同以少女色系既擺設,岩哂女孩們瘋狂影相呃like🥰🥰🥰店內都有多款遊戲,一班男仔黎到都有排玩唔怕悶。店員安排了近貓咪的座位😍😍😍😍餐牌上都有貓咪店長既相,多款食物選擇,樣樣都想食,因為我係食肉獸加海鮮控,所以揀左個廚師發板$188一位,另加$68連飲品同是日餐湯,可以樣樣都試到😋😋店員話可以在餐盤上寫字,幾特別,岩哂慶祝特別日子!我地就揀「Happy Day」🥳🥳首先上熱辣辣既蟹肉雜菜湯,湯內很多一絲絲既蟹肉同原隻蝦,番茄蓉雜菜湯香噴噴,仲配埋脆卜卜既餅乾條,真係想飲多碗!主菜一到我地即刻哇左聲😲😲好靚靚呀!食物配上多款鮮花,虎蝦砌成心型,仲有個杯飄出煙霧,擺到成幅圖畫咁,緊係相機先食,影多幾張相呃like啦🤣店員除左主動幫我地影合照外,仲細心建議我們先享受冷盤,同咩食物適合點邊種醬汁🥰🥰好開心呀~~食肉獸加海鮮控既我緊係飛過冷盤,直接向海鮮進攻先!牛油檸檬汁煎帶子刺身大大粒帶子好滿足,用牛油煎又香又帶出帶子刺身鮮味😋😋香煎加拿大特大號虎蝦虎蝦已經
店內都有多款遊戲,一班男仔黎到都有排玩唔怕悶。
店員安排了近貓咪的座位😍😍😍😍
食肉獸加海鮮控既我緊係飛過冷盤,直接向海鮮進攻先!
牛油檸檬汁煎帶子刺身
大大粒帶子好滿足,用牛油煎又香又帶出帶子刺身鮮味😋😋
香煎加拿大特大號虎蝦
虎蝦已經開左邊,蝦殼輕易剝,大大隻蝦但肉質鮮嫩,一D都唔鞋,口感十足!
之後就緊係食蒜片配香煎安格斯牛柳啦!份量超多,生熟煎得岩岩好,十分Juicy兼且有牛味!配埋蒜片一齊食 Ichiban👍🏽👍🏽👍🏽
黑魚子鵝肝多士
估唔到鵝肝咁大塊,黑魚子亦不吝嗇,鵝肝剛煎到外脆內軟,一咬落去肥美鵝肝油汁滲入多士之中,香到不得了🙈🙈🙈
烈酒煮布冧
食左咁多美食,食返件烈酒煮布冧冷靜下味蕾先!布冧好新鮮,用烈酒煮有陣酒香味。
再向冷盤戀之花煙三文魚、鹽水煮榮螺同蟹棒進攻,多片煙三文魚、大大粒脆卜卜新鮮榮螺同粗大既蟹棒,滿足哂我呢個海鮮控🤗🤗
朋友好養生,點左黑糖姜絲茶。我就點左黑加侖子青檸特調。
黑糖姜絲茶用靚靚粉藍茶壺裝住,而我杯黑加侖子青檸特調就用試管裝住黑加侖子汁,可以按個人喜好加入雜果青檸梳打中,唔使怕太甜。
食飽飽又係舒展筋骨既時候,就係親親貓咪店長😘😘😘摸摸逗逗,好開心,又有美食又有貓玩,下次一定要再黎🥳🥳