2021-09-19
今日去MUSEA shopping 後,見到5樓有間新開的Fusion 菜,比佢個巨大LED mon吸引住, 就決定試試佢😍佢餐廳有三個大銀幕嘅,圖型甘圍住餐廳,不停咁播海洋世界同歐洲不同風景,因為LED WALL 係接近270度圍住食客,加上背景音樂好好聽,令你好似身處其中,好真實,好relax ! 食物主打西班牙tapas及亞洲fusion今日我哋叫咗個set lunch❤️Exquisite Five courses lunch tasting Menu $268 per person 呢個就有五道菜式,好似食法國餐咁樣,店員細心咁留意你食完一道菜就會奉上另一道菜👍🏻👍🏻1️⃣First Bite:西班牙鯷魚蕃茄配水晶麵包,💫呢個超級有驚喜,因為佢用一個好靚嘅水晶盒來作餐盤,打開之後有一個好精緻嘅西班牙鯷魚,用嚟作為開胃菜,超級fresh同開胃。2️⃣Salad : 牛油果沙律💫沙律做得超出色,因為作為頭盤,佢好清新,仲加咗少少牛油果加海鮮,配上少少黑醋,好開胃3️⃣Small Bite:香蒜魷魚💫份量唔太多,但蒜香味超濃,魷魚好嫩好彈牙,煮得剛剛好!4️⃣脆炸魚柳配薯條💫魚柳炸到外脆內軟,保持魚
今日去MUSEA shopping 後,
佢餐廳有三個大銀幕嘅,
圖型甘圍住餐廳,
💫呢個超級有驚喜,
2️⃣Salad : 牛油果沙律
💫沙律做得超出色,
3️⃣Small Bite:香蒜魷魚
💫份量唔太多,但蒜香味超濃,魷魚好嫩好彈牙,煮得剛剛好!
4️⃣脆炸魚柳配薯條
💫魚柳炸到外脆內軟,保持魚柳的鮮嫩。炸粉好薄的一層,所以入面真係啖啖肉!分量剛剛好👍🏻
4️⃣地中海魷魚黑蒜蘑菇意粉
💫黑蒜味依然好濃郁,但絕對唔會搶咗魷魚嘅鮮味,三樣嘢加埋個味道剛剛好,唔會太偏重其中一個味道。
最欣賞佢嘅意粉,唔會太林,軟硬適中!
5️⃣最後仲有自家製嘅甜品同drinks
作為喺K11 MUSEA, 佢絕對係其中一間有品味有格調嘅餐廳, 佢價錢絕對係非常大眾化,食物精緻亦都好美味,加上有五道菜同法式用餐的享受,CP 值高!
最鍾意佢用LED SCREEN 營造左歐洲用餐嘅感覺,向前一望,絕對好似坐喺法國或者係西班牙嘅一個河畔上用餐,絕對有驚喜!