2024-03-04
朋友介紹依間係香港難訂位既印度餐廳本身我地兩個都唔係特別愛好印度菜,因為印度菜用好多香料,食完通常個胃/口都會留住濃濃既味道。不過依間身邊幾個朋友介紹,我地為尋好西而嘗試一下。環境非常舒適,好有氛圍,望出窗外,一整片維港景侍應有禮貌,會好詳細介紹每一道菜,上菜與菜之間都會過黎閒談,了解客人是否滿意一坐低,會送一份香氣十足既脆餅,打開大家既胃一定要介紹非常特別既2款前菜Jackfruit Samosa , 同平時食開既samosa 唔同,好香脆但一d都唔膩唔油,少少香辣夾住旁邊清新既yogurt 醬,食完一件又一件暫時只有在CHAAT 食到,非常難忘Raj Kachori依個擺盤精緻,酸甜中帶脆脆口感,清新開胃❤️主食叫左Butter ChickenBlack Truffle and Cheese Naan Garlic spinachButter chicken 比平時食開既版本清爽,整體做得出色Naan 好煙靭好新鮮,帶有少少松露味道Garlic spinach 係以打成溶既texture 去present 味道就咁食有d青,混naan食就可接受甜品Chocolate Naan 配椰子
不過依間身邊幾個朋友介紹,我地為尋好西而嘗試一下。
環境非常舒適,好有氛圍,望出窗外,一整片維港景
一坐低,會送一份香氣十足既脆餅,打開大家既胃
一定要介紹非常特別既2款前菜
暫時只有在CHAAT 食到,非常難忘
Raj Kachori
依個擺盤精緻,酸甜中帶脆脆口感,清新開胃❤️
主食叫左
Butter Chicken
Black Truffle and Cheese Naan
Garlic spinach
Naan 好煙靭好新鮮,帶有少少松露味道
味道就咁食有d青,混naan食就可接受
甜品Chocolate Naan 配椰子雪糕
非常搭,上面放左d flakes, 令到成個餅一d都唔單調,配埋椰子雪糕,中和左朱古力既甜
相信大部分人都會好喜愛
Strawberry Kulfi
依個係未試過既甜品, 味道好新穎,文字上形容唔到
Strawberry味唔出,下面有d 麵條既野伴著吃
可一試~ 但未必會有第二次
CHAAT 比我同朋友既用餐體驗非常良好❤️