2020-10-10
早排上網知道廟街開左間玉子燒店作為一個玉子燒控 又知道店主都好愛香港 當然係秒bookmark左😎 廟街玉子燒成間小店都好黃gum gum💛黃色招牌 仲有支黃旗 唔洗驚睇佢唔到!冇招財貓 但係有招財柴犬 卡哇伊呢☺️ 作為香港人🇭🇰 當然要食香港人限定既三權分立餐!!講下我揀左咩啦💁🏽♀️流心芝士玉子燒 +明太子玉子燒即叫即整 見到木魚碎跳舞既畫面好治癒啊😛 仲有海量既蟹籽鋪滿喺玉子燒上面👍🏽切開少少就會見到拉到絲既芝士🧀 入邊除左有明太子醬 仲有蟹柳絲 足料又食到蛋香味 好滿意啊😀 極上鐵板安格斯牛柳粒 一口size既啖啖肉🐮 正! 肉粒有牛味 肥瘦適中👍🏽鐵板巨型魷魚鬚🦑真係好巨型😱 條條鬚又粗又長 同個盒一樣咁長!本身已經有黑椒味既魷魚鬚 加埋少少醬汁 惹味度up up up!! 😆最後再追加左一份鐵板雞軟骨😋雞軟骨好爽脆 又好惹味 份量都幾多 越食覺得越辣😛今次幫襯廟街玉子燒令我諗起喺鄉下🇯🇵幫襯屋台既片段🥺🥺🥺 見店主一腳踢 幾乎冇停過手咁炒鐵板小食 有客人讚佢炒既野食好香好香 佢好謙虛咁回應~~ 食完之後再睇番佢地個社交平台發現店主專登出post多謝客人支持同埋向等得耐既客
早排上網知道廟街開左間玉子燒店
廟街玉子燒成間小店都好黃gum gum💛
黃色招牌 仲有支黃旗 唔洗驚睇佢唔到!
冇招財貓 但係有招財柴犬 卡哇伊呢☺️
作為香港人🇭🇰
當然要食香港人限定既三權分立餐!!
講下我揀左咩啦💁🏽♀️
流心芝士玉子燒 +明太子
玉子燒即叫即整 見到木魚碎跳舞既畫面好治癒啊😛
仲有海量既蟹籽鋪滿喺玉子燒上面👍🏽
切開少少就會見到拉到絲既芝士🧀
入邊除左有明太子醬 仲有蟹柳絲
足料又食到蛋香味 好滿意啊😀
極上鐵板安格斯牛柳粒
一口size既啖啖肉🐮 正!
肉粒有牛味 肥瘦適中👍🏽
鐵板巨型魷魚鬚🦑
真係好巨型😱 條條鬚又粗又長 同個盒一樣咁長!
最後再追加左一份鐵板雞軟骨😋
雞軟骨好爽脆
又好惹味 份量都幾多 越食覺得越辣😛
今次幫襯廟街玉子燒令我諗起喺鄉下🇯🇵幫襯屋台既片段🥺🥺🥺
見店主一腳踢 幾乎冇停過手咁炒鐵板小食
有客人讚佢炒既野食好香好香 佢好謙虛咁回應~~
食完之後再睇番佢地個社交平台發現店主專登出post多謝客人支持同埋向等得耐既客人道歉 太有心喇!!
大家一定要支持下啊! 💛
都希望佢地生意越做越好 早日有能力請到小幫手