2020-08-12
🍃草上飛 ($82)素人必點 意大利麵以青醬配搭蒜茸、洋蔥、蕃茄粒 綠油油上面由大啡菇置頂🍄 喺我眼前嘅呢碟菜式 同個菜名係完美地match咗🤭 大啡菇咬感軟腍 同時保持到內裡水份👍🏻 整體水準不錯 略嫌意粉配料少咗啲🤏🏻.🍞黃金堅壁 ($95)西多士配搭車打芝士🧀、煙肉🥓、焦糖香蕉🍌 香蕉面上燒嘅焦糖為整道咸食帶來驚喜 咸甜夾攻 過癮嘅體驗🤓.🖐🏻化骨綿掌 ($40)笑林寺嘅咖啡menu玩味十足 : 小二唔該 我要試吓你招化骨綿掌🙋🏻♀️ 即𝒄𝒂𝒑𝒑𝒖𝒄𝒄𝒊𝒏𝒐 選用了nutty嘅巴西咖啡豆沖製(哎呀哎呀 我啲骨化緊呀).🍵桂花龍珠 ($52)論味道 老實說 相比起咖啡 小編認為小店呢個中式茶桂花龍珠更值得一試❗️龍珠茶濃度與普洱近似 香氣醇厚 茶味濃郁帶點桂花香 一口接一口 唔好淨係飲一轉咁嘥呀 可添加熱水🤘🏻 沖泡咗兩三轉回甘程度仍然保持到🤤
🍞黃金堅壁 ($95)
🖐🏻化骨綿掌 ($40)
🍵桂花龍珠 ($52)