2019-04-10 507 瀏覽
喺香港想搵有得食有得玩嘅餐廳好難,一般嘅選擇都係日式燒肉同韓燒。呢間日式嘅道頓堀御好燒專門店就係另一好選擇,玩味好重嘅餐廳,令人十分期待!首先叫左一個海鮮五品御好燒,有帶子,明太子,魷魚,蝦等等。配料有椰菜,紅薑,蔥,蛋同炸粒,非常豐富!枱上仲有必需嘅醬料,燒汁,沙律醬,紫菜碎同木魚碎,可見餐廳很希望將真正嘅御好燒呈現,很認真呢!由於我地第一次食,店員見到我地周圍研究啲用具,好貼心咁走嚟介紹每樣野點用。材料送上後,我地自己先拌匀所有材料,之後再跟教學做,第一次做有咁嘅樣,我地都覺得唔太難呢!呢個就係成果啦,急不可待想快啲食呢!之前喺日本食過正宗老店嘅大阪燒,覺得呢個其實同日本嘅味道大致上一樣,十分多層次!呢度海鮮嘅用料十分新鮮,特別係帶子,鮮甜美味!一個當然唔夠食啦,叫多一個!今次增加難度,叫左一個雜錦廣島燒。主要不同之處係多左一個麵,其他材料有少少唔同。食落就多啲層次同口感,飽肚感亦重啲。味道一樣好味!總括而言,餐廳有誠意,認真,價錢亦合理,可見點解長期咁多人排隊食呢!

2019-04-08
15 分鐘 (堂食)
午餐