2019-04-22
突然好掛住呢間咁有玩味嘅cafe, 所以要老公陪我嚟!見到佢地新增咁夾糖嘅area! 如果喺度做嘢!我一定夾到唔捨得走!五顏六色,好靚呀!如果有梳化位,我一定會揀嚟坐!佢張梳化都唔知有咩魔力,次次坐落去都可以好似喺屋企咁舒服,場內只有三張!好彩都安排到我坐呢度!🤭喺度都食過好幾次,今次有驚喜!因為佢轉咗餐牌呀!當然佢有保留到佢嘅皇牌鰻魚飯喇!但一間好嘅食店,係點咩都可以得到食客既欣賞!為咗體驗廚師嘅廚藝,我決定今次唔食鰻魚飯!😂餐包同羅宋湯!個包包係熱嘅黑糖包,而個湯非常濃口!睇吓!好足料㗎!而黑糖包係實心,而唔係空氣麵包,夠哂咬口同香甜!柚子蘆薈沙冰~成日喺出面飲沙冰,都要隔啲時間得佢溶先可以飲到,但呢度好聰明!打一半!咁就有沙冰效果而又即時可以飲到喇!可知面前有嘢飲而又等佢溶,係幾咁煎熬!威靈頓牛柳(可選配飯/意粉/薯菜)~嘩!一嚟到見到個賣相已經吞口水喇!不枉店員提示要等半個鐘,我都係堅持要等呀吓!個牛柳極淋!唔癡牙又無根!熟嘅程度剛好!個酥皮仍然呈香脆狀態!配上呢個薯仔+芝士香香滑滑嘅批仔,好滿意!同時亦知道設計呢度菜既廚師沒有交行貨!正!朱古力蛋糕窩夫~前同後有唔同嘅配料!可
餐包同羅宋湯!
個包包係熱嘅黑糖包,而個湯非常濃口!
睇吓!好足料㗎!
而黑糖包係實心,而唔係空氣麵包,夠哂咬口同香甜!
朱古力蛋糕窩夫~前同後有唔同嘅配料!可以食到兩種滋味!焦糖脆脆發揮得好好!係對成個甜品最深刻印象,因為坊間好少咁配搭!而主角窩夫都好脆身!加埋「強迫症」藍莓,真係好正囉!😂