2017-08-10 464 瀏覽
環境超,靚影相一流 拍拖食飯,慶祝sweet sweet 嘅日子嘅好地方今次真係要記男朋友一功喇係佢上openrice特登搵一個浪漫嘅地方畀,我哋慶祝紀念日嘅set dinner價錢合理!我哋每人叫一個唔同嘅頭盤嚟試賽螃蟹配鎮江醋, 賣相跟味道一樣咁正 細細杯好別緻,但蟹肉一啲都唔少慢煮法式田螺, 田螺肉腍香沒有泥味甘筍薑湯,面頭有奶嘅泡沫好滑, 甘筍同薑味原來可以咁夾前菜係自家製雪葩,酸酸甜甜, 清一清我哋嘅味蕾,可以再慢慢品嚐主菜西班牙海鮮燉飯, 有蝦,帶子,三文魚同埋三文魚籽 每粒飯都醮到醬汁, 意大利飯好有咬口, 再加上美味嘅海鮮,食到停唔到口煎海鱸魚配金柚沙律, 配搭好特別, 鱸魚煎得剛剛好皮脆肉嫩, 柚子沙律好清新餐廳特飲Sona, 味道好特別, 甜甜地有啲氣,飲落有啲拿住拿住喉嚨,似酒非酒, 好有戀愛中嘅感覺甜蜜之中,緊有啲令人。。。。胎菊紅茶, 菊花味重,清香甜品係芝士蛋糕, 玫瑰花花嘅樣貌已經好可愛啦 芝士味香濃, 蛋糕仲係用餅底㖭, 真係拍得上五星級酒店嘅甜品芝麻味嘅焦糖燉蛋, 又香又或芝麻味喺曬個口度, 我即刻問佢可唔可以外賣, 店員好有禮貌咁話:暫時未有遲啲啦

環境超,靚影相一流
拍拖食飯,慶祝sweet sweet 嘅日子嘅好地方

今次真係要記男朋友一功喇

set dinner價錢合理!

我哋每人叫一個唔同嘅頭盤嚟試

賽螃蟹配鎮江醋, 賣相跟味道一樣咁正
細細杯好別緻,但蟹肉一啲都唔少

慢煮法式田螺, 田螺肉腍香沒有泥味

甘筍薑湯,面頭有奶嘅泡沫好滑, 甘筍同薑味原來可以咁夾

西班牙海鮮燉飯, 有蝦,帶子,三文魚同埋三文魚籽

甜蜜之中,緊有啲令人。。。。

胎菊紅茶, 菊花味重,清香

甜品係芝士蛋糕, 玫瑰花花嘅樣貌已經好可愛啦

遲啲啦

食完我哋仲喺度狂影相, 有花有千秋, 今日真係sweet ending喇!
咁嘅環境,咁嘅食物質素,咁嘅價錢,超值啦

2017-08-08
慶祝紀念