2015-12-22
約左朋友7點係SENSE度食晚餐, SENSE之前係元朗都食過, 排好奈隊, 為左一盤盤盆TIRAMISU, 順便又可以打打卡呃LIKE!今次係廟街的SENSE, 方便好多, 唔使山長山遠去元朗, 經WAITRESS介紹, 係壁佈板上面寫住個款梳乎厘飯, 竟然梳乎厘FUSION飯, 咁就要試下漢堡OK, 煎得剛剛好, 唔老又不失咬口,夠 JUICY, 最特別係梳乎厘, 原來係咸既!!!!我覺得梳乎厘蛋白咸左少少, 飯既SAUCE有少少似吉野咁, 既然蛋白又咸咸地, 不如就試下同D飯撈埋一齊食啦, 撈左黎食, 感覺好奇妙, 2樣食品撈埋一齊原來係幾好食!我叫既係玫瑰茶, 玫瑰香味濃, 酸酸地得黎幾開胃, 如果酸, 可以落少少糖漿重頭戲係這個份子料理: 玫瑰花瓣MOSSWAITRESS話花瓣經過份子處理, 可以食, 食落甜甜地, 脆脆地,粉紅色既奶凍, 內里混合啫喱, 加上一層薄薄既ROSE SAUCE, 極好食, 食完差不多8點半, 還未到甜品時間, 成間店己經坐滿人, 平日都咁多人, 的確好勁!
今次係廟街的SENSE, 方便好多, 唔使山長山遠去元朗,