2016-12-03
周六一個人行尖沙咀諗住開始睇下買咩聖誕禮物好,行經金馬倫道見到原來開左間新餐廳,門面裝飾都幾令,所以決定入去醫下肚!望落去以為係韓式/西式的甜品為主,環境都幾令午餐有唔少的意粉選擇,對於我黎講真係好難的選擇,基本上每一款我都想試...到最後就選擇左海膽明太子扁意粉連一隻水杯都有自己的店名,呢間野都算有心機有誠意去投入成本。海膽明太子扁意粉,有足足三片的加拿大海膽,表面再撒下了少許海苔。扁意粉入面加上了好大量的明太子,味道有少少辣辣咸咸。扁意粉炒得幾好,唔會太軟身,食落口重幾有咬勁。海苔的味道幾好,而最重要既係個三片海膽,好甜好大塊,食落口唔會覺得D海膽唔新鮮,海膽的質素非常好!好少可係日式餐廳以外的餐廳食到有質素的海膽去煮野食。成大片海膽,吸引到不得了呀!藍蝶花蜂蜜檸檬,可能係我今年飲過最令的野飲。用藍蝶花用蜂蜜去調色,勁令。飲落口酸酸甜甜,好開胃,味道好清爽,唔會太甜。舒服!食飽左梗係要整杯甜品,見到有兩款聖誕推介,決定試試。聖誕樹Nutella軟雪糕,見到個下真係覺得童真翻哂黎,好令。表層的棉花糖上層撤下了紫蘇梅粉,酸酸地的味道令棉花糖不會太甜。底層的Nutella軟雪糕好大杯,雪
Los Angeles
聖誕樹Nutella軟雪糕
底層的Nutella軟雪糕好大杯,雪糕好滑身,唔會勁甜,我都冇估到自己可以KO哂成個甜品。好滿足!