2022-09-08 36 瀏覽
位於觀塘裕民坊商場3樓開了多間不同種類的餐廳,今日放假就去搵間餐廳食個午飯,見到有間可以坐室外或者室內座位,餐廳裝修好靚比人感覺好chill😌主要以泰國菜式為主😋餐牌上的午餐有好多選擇👍可以自行選擇主菜小食甜品及飲品等!清萊白咖喱雞飯清萊的白咖喱比起平時食嘅泰式咖喱味道不會太濃,主要甜甜地以及椰香味比較重,清香撲鼻,味道比較特別,雞肉大大塊好嫩滑,配搭飯一流👍泰式生蝦刺身這個是跟套餐的小食,生蝦厚肉爽口,醬汁辣到適中,酸酸地好開胃!辣肉碎炒飯上枱時香噴噴,肉碎加入豆角炒得好有鑊氣,雞蛋做到流心效果,撈埋飯一齊食,好Juice,一啖食一啖😋芒果青檸梳打飲品裝飾得好靚,每一啖都會飲到芒果同薄荷葉的清香,感覺好清新,好適合夏天飲👍泰式奶茶最鍾意飲泰式奶茶嘅我,每一啖都又香又滑,甜度適中👍
清萊白咖喱雞飯
泰式生蝦刺身
辣肉碎炒飯
芒果青檸梳打
泰式奶茶
最鍾意飲泰式奶茶嘅我,每一啖都又香又滑,甜度適中👍